Ніякий директор не в змозі провести зміни, втілити ідеї без підтримки людей, які вірять у нього.

Я рада вітати шановних колег, учнів, випускників школи, а також їхніх батьків! За допомогою мого персонального блогу ми зможемо обмінюватися думками щодо подій у сфері освіти та нашого закладу.

неділю, 23 квітня 2017 р.


Визначено поріг пробного ЗНО з української мови

Поріг пробного ЗНО української мови і літератури у 2017 році склав 25 тестових балів

Визначено поріг пробного ЗНО з української мови

Поріг пробного ЗНО з української мови і літератури у 2017 році склав 25 тестових балів. Відповідне рішення було ухвалено робочою групою УЦОЯО з питань установлення порога «склав/не склав».
Також було затверджено результати учасників тестування за шкалою 1-12 та шкалою 100-200. Зазначені результати отримали лише ті учасники пробного тестування, які внесли свої відповіді до онлайн-сервісу визначення результатів.
Особисті результати кожного учасника пробного тестування з української мови і літератури розміщені у електронних кабінетах.
Максимальна кількість балів, яку можна було отримати виконавши всі завдання тесту складає 104 бала, із них 20 балів за написання власного висловлення, і 84 – за виконання завдань закритої форми.
Як відомо пробне тестування з української мови і літератури було проведено 1 квітня.
Пробне зовнішнє незалежне оцінювання з інших тестових предметів відбулось 8 квітня.
Пробне тестування проводиться з метою ознайомлення випускників шкіл із процедурою проведення ЗНО.


Свобода школи: МОН знає, як школам писати документи


Типова інструкція з діловодства у загальноосвітніх навчальних закладах, що розроблена чиновниками Міносвіти, містить норми, які встановлюють загальні вимоги до створення та оформлення документів в українських школах. Документ представлений відомством для громадського обговорення.
Інструкція, після її затвердження міністерством, стане обов'язковим документом, норм якого мають дотримуватись усі загальноосвітні заклади країни при здійсненні діловодства.
Незважаючи на проголошений Міністерством освіти курс на дебюрократизацію школи та свободу вчительської професії, інструкція містить положення щодо обов'язково-визначених розмірів бланків організаційно-розпорядчих документів, полів документів із зазначенням їх розмірів, міжрядкових інтервалів, яких необхідно додержуватись освітянам.
Інструкцією також визначені інші вимоги до шкільних документів, зокрема, у Міністерстві освіти звертають увагу освітян на те, що «бланки документів повинні виготовлятися друкарським способом або за допомогою комп'ютерної техніки на білому папері високої якості фарбами насичених кольорів».
Також проектом документа описані особливості розміщення зображень, найменувань та реквізитів, що мають бути обов'язковими складовими при оформленні документування управлінської інформації та організації роботи у школах, що вимагатиме від них профільне відомство та перевіряючі органи.