Ніякий директор не в змозі провести зміни, втілити ідеї без підтримки людей, які вірять у нього.

Я рада вітати шановних колег, учнів, випускників школи, а також їхніх батьків! За допомогою мого персонального блогу ми зможемо обмінюватися думками щодо подій у сфері освіти та нашого закладу.

четвер, 11 лютого 2016 р.

Учень ніколи не перевершить учителя, якщо бачить у ньому зразок, а не суперника.
В. Бєлінський


До уваги вчителів:


Міністерством освіти і науки затверджено орієнтовні вимоги до проведення державної підсумкової атестації учнів у системі загальної середньої освіти у 2015/16 навчальному році.
У 2016 році державна підсумкова атестація учнів 11-х класів є обов’язковою з трьох навчальних предметів. 5 травня відбудеться тестування з української мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання. 11 травня та 13 травня будуть проведенні тестування з математики та історії України....
Показати більше...
Дніпропетровщина приєдналася до обговорення пілотного проекту зі створення опорних шкіл
Опорні школи – це пілотний проект, впровадження якого обговорюється в Україні. Він передбачає, що в кожному освітньому окрузі буде створюватися 1-2 опорних шкіл. Вони матимуть краще оснащення та стануть методичним центром округу. Приєдналася до обговорення цього проекту і освітяни Дніпропетровщини під час виїзної наради Міністерства освіти і науки України за участю заступника Міністра Павла Хобзея.
«До Міністерства надходить безліч пропозицій щодо реформування освіти. Найбільше – з Дніпропетровської області. Тому ми сьогодні проводимо нараду у вас. Адже людський капітал – найважливіше в нашій роботі», - сказав заступник Міністра освіти і науки.
Проект передбачає, що опорні школи матимуть сучасне обладнання кабінетів передусім, фізики, хімії, біології, математики, інформатики тощо. Тут працюватимуть досвідчені вчителі. До опорної школи зможуть приїжджати діти з усього освітнього округу.
«Опорні школи будуть об’єднувати учнів та поглиблювати їх знання. Запровадження цього проекту дозволить оптимізувати навчальний процес», - зазначив директор департаменту освіти та науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олексій Полторацький.
Також на нараді обговорили проект Концепції початкової освіти в Україні. Освітяни області запропонували: розвантажити навчальну програму з математики для початкових класів та зберегти для них курс «Основи здоров’я».
За інформацією Дніпропетровської ОДА
«Міністерство освіти і науки України працює і буде працювати над реформами». На цьому наголосив Міністр освіти і науки Сергій Квіт під час…
MON.GOV.UA





Батьки та вчителі — чи легко знайти спільну мову?
Пропонуємо кілька рекомендацій для продуктивного діалогу під час батьківських зборів:
1. Учитель, запрошуючи батьків до школи, задає тон бесіди. ...
Показати більше...
Міністерство освіти і науки України затвердило Орієнтовні вимоги до проведення державної підсумкової атестації учнів (вихованців) у системі загальної середньої...

PEDPRESA.UA

Портал «Освітня політика» продовжує проведення серії «круглих столів», під час яких обговорюються актуальні проблеми функціонування освітньої галузі.
EDUCATION-UA.ORG|РЕДКОЛЕГІЯ ПОРТАЛУ «ОСВІТНЯ ПОЛІТИКА»

Нещодавно, перебуваючи у відрядженні у Львові, довелося взяти участь у дискусії, яка торкнулася реальних прав та обов’язків директора школи відносно педагогічних працівників. Директорка однієї з відомих у місті гімназій стверджувала, що відділ освіти може просто направити до школи професійно непідго…
EDUCATION-UA.ORG|ЮРІЙ ШУКЕВИЧ

ДПА - 2016: Збірники завдань, відповіді для 4,9, 11 класів.
Відповіді до завдань Математика 4 клас Бурда Н.О. Державна підсумкова атестація 2016
SUCHASNIYUCHEN.COM.UA

Щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2016 році

Відповідно до  наказу Міністерства освіти і науки України від 14.09.2015 № 923 «Деякі питання проведення в 2016 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти» (із змінами) зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти (ЗНО), в 2016 році проводитиметься з 05 травня до 10 липня.
Особи, які зареєструються для проходження ЗНО,  матимуть можливість скласти тести з таких предметів: української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської мови, іспанської мови, німецької мови, російської мови, французької мови. Кожен учасник ЗНО матиме право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів.
Для всіх випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року результати ЗНО з української мови і літератури зараховуватимуться як оцінки за підсумками державної підсумкової атестації, що визначатимуться на основі кількості балів, набраних за виконання завдань лише з української мови. Також як результати ДПА зараховуватимуться результати складання тестів із математики або історії України (період ХХ – початок ХХІ століття).