Ніякий директор не в змозі провести зміни, втілити ідеї без підтримки людей, які вірять у нього.

Я рада вітати шановних колег, учнів, випускників школи, а також їхніх батьків! За допомогою мого персонального блогу ми зможемо обмінюватися думками щодо подій у сфері освіти та нашого закладу.

четвер, 11 лютого 2016 р.

Дніпропетровщина приєдналася до обговорення пілотного проекту зі створення опорних шкіл
Опорні школи – це пілотний проект, впровадження якого обговорюється в Україні. Він передбачає, що в кожному освітньому окрузі буде створюватися 1-2 опорних шкіл. Вони матимуть краще оснащення та стануть методичним центром округу. Приєдналася до обговорення цього проекту і освітяни Дніпропетровщини під час виїзної наради Міністерства освіти і науки України за участю заступника Міністра Павла Хобзея.
«До Міністерства надходить безліч пропозицій щодо реформування освіти. Найбільше – з Дніпропетровської області. Тому ми сьогодні проводимо нараду у вас. Адже людський капітал – найважливіше в нашій роботі», - сказав заступник Міністра освіти і науки.
Проект передбачає, що опорні школи матимуть сучасне обладнання кабінетів передусім, фізики, хімії, біології, математики, інформатики тощо. Тут працюватимуть досвідчені вчителі. До опорної школи зможуть приїжджати діти з усього освітнього округу.
«Опорні школи будуть об’єднувати учнів та поглиблювати їх знання. Запровадження цього проекту дозволить оптимізувати навчальний процес», - зазначив директор департаменту освіти та науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олексій Полторацький.
Також на нараді обговорили проект Концепції початкової освіти в Україні. Освітяни області запропонували: розвантажити навчальну програму з математики для початкових класів та зберегти для них курс «Основи здоров’я».
За інформацією Дніпропетровської ОДА

Немає коментарів:

Дописати коментар